Halové Mistrovství ČR žactva - Jablonec

13.03.2011 16:27

Halového MČR se oba naši závodníci zúčastnili prvně, přesto zde oba odjížděli s poměrně vysokými ambicemi, David Hájek jako Mistr Moravy na 60 m př. a Bára Horáková jako nositelka stejného titulu na 150 m.

Sobotní program zahájil David rozběhem na překážkách, kde si druhým místem v druhém rozběhu a časem 9,00 (jeho druhý nejlepší výkon vůbec) zajistil přímý postup do finále. Ve finále David nastoupil v osmé dráze a časem 9,02 taktéž symbolicky skončil na osmé pozici. Medaile visela tentokrát dost vysoko (8,46 zlato, 8,61 stříbro a 8, 78 bronz), tudíž nezbylo nic jiného, než se spokojit s finálovým umístěním.

Do sobotního programu nastoupila i Bára. Rozběh na 60 m však v zhledem k osobnímu maximu a sotva doléčené viróze měl být pouhou rozcvičkou na nedělní 150ku. Ačkoliv jsme doufali alespoň v postup do semifinále, výsledný čas 8,51 k tomu nestačil.

V neděli pro změnu zahájila soutěž Bára startem na 150 m. Stejně jako David nastoupila ve druhém rozběhu a také v něm doběhla druhá. Přísný postupový klíč však bohužel Báru do finále s časem 20,91 nepustil. Finále se tak muselo obejít bez naší účasti. Na medaili v něm však bylo potřeba času hluboko pod 20 sekund.

Naši účast na republikovém mistrovství zakončil David v závodě ve skoku vysokém. Zde si výkonem 170 cm vylepšil své nejlepší umístění v rámci MČR a obsadil výbornou 6. příčku. Především jeho první a zároveň zdařený pokus na výšce 170 cm nás naplnil optimismem, neboť zde David ukázal, že v budoucnu může skákat mnohem více.

Z MČR jsme neodjížděli ani příliš zklamaní ani přehnaně spokojeni. Výsledky našich závodníků nám ukázaly rezervy, na kterých je třeba pracovat, ale též vysoký potenciál do budoucna. Osobně věřím, že v létě z venkovního mistrovství ty medaile konečně přivezeme:)