MMaS ve vícebojích (a ve vrhu koulí)

30.01.2012 10:07

Poslední lednový víkend nás naplno vrhl do série velkých halových závod, v Olomouci se totiž konalo spojené Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích a ve vrhu koulí. Sobotního pětiboje žákyň se zúčastnila Domča Váchová, která novým osobákem 2447 bodů obsadila 7. místo. Domča závodila i v nedělní koulařské soutěži, kde si sice vytvořila hezké osobní maximu 9,60, musela se však smířit s neoblíbenou bramborovou medailí, přestože na bronz a stříbro jí chybělo pouze 37, potažmo 38 cm.

Do žákovského sedmiboje nastoupili Kuba Valášek a Karel Bajer. Kuba, který mezi staršími žáky závodí prvním rokem si i díky šesti osobákům v sedmi disciplínách vybojoval parádní stříbrnou medaili a celkový součet 3255 bodů jej posouvá na vícebojařské MČR. Kubův kolega Karel Bajer byl ve vytváření osobáků ještě aktivnější, neboť posunul svá maxima ve všech startech. S celkovými 2510-ti body obsadil šestou příčku.

Za dorostence jsme postavili Davida Hájka a Dušana Orlíka, kteří se také se svou kategorií teprve seznamují. Dušanovi se víceboj příliš nepovedl a obsadil 10. pozici. David si i díky skvělé šedesátce (7,63) vytvořil vícebojařský osobák, v útoku na medaile jej však zradily jindy výborné překážky. Ziskem 3837 bodů tak obsadil 5. místo a stejně jako Kuba se nominoval na MČR. Výsledky vícebojů naleznete zde, ty koulařské pak zde.