Mistrovství ČR žactva v hale

03.03.2014 09:35

Stříbrná medaile, dalších pět umístění ve finálové osmičce a jeden oddílový rekord - taková je bilance našeho oddílu z Mistrovství republiky žactva v hale, které hostil Jablonec nad Nisou o prvním březnovém víkendu. Hned do prvního finále nastoupil Honza Vácha, a to na překážkách, kam postoupil čtvrtým nejlepším časem. Vystartoval nejlépe ze všech, ale dosti drastickým stylem poté začal překážky bořit, proto skvělý výsledný čas 8,63 a čtvrté místo nezapíše, neboť se jej rozhodčí rozhodli diskvalifikovat. Na překážkách mu tak oficiálně přísluší osmá příčka. Chvíli po překážkách nastoupil Honza i k finále hladké šedesátky, kde parádním osobákem 7,41 obsadil pátou pozici a zároveň sebral oddílový rekord svému trenérovi Kopeckému. Další finálové umístění prvního dne vybojovala Anežka Hanousková, která s výkonem 495 skončila osmá v dálce. 

Druhý den přinesl vysněnou medaili. Po suverénním rozběhu na 150 m nastoupil k finále opět Honza, tentokrát s druhým nejrychlejším časem. Po většinu finále vedl, přemožitele našel až v konci tratě - o pouhé 4 setinky zvítězil zlínský Hána. Honza finišoval za 17,79, což je výrazné zlepšení osobního maxima,oddílový rekord tentokrát odolal jen o kousek. Bohužel při ostrém finiši Honza upadl a krom drobných oděrek si zřejmě zlomil nebo narazil ruku. Přesto jako velký bojovník nastoupil se svými kolegy Filipem Lukšou, Kubou Bystroňem a Davidem Lorenčičem k závěrečné třístovkové štafetě. Zde chlapci po celou dobu bojovali o medaili, nakonec však skončili na pátém místě půl sekundy za medailí.

MČR hodnotíme samozřejmě velmi kladně, kluci i Anežka zaslouží velkou pochvalu. Galerii naleznte zde, kompletní výsledky zde.