Mistrovství ČR bez medailí, zato s hezkými osobáky

04.09.2011 19:36

Vrcholem letošní žákovské sezóny bylo Mistrovství ČR, které o víkendu 3. a 4. 9. proběhlo v Novém Městě nad Metují. Za náš oddíl se zde nominoval již tradiční účastník mistrovských soutěží David Hájek a s ním "republikoví nováčci" David Opravil a Vojta Michejda.

Jako první se představil v sobotu na 100 m př. David Hájek, na kterém se hned v rozběhu projevilo tréninkové manko a nedokázal tak navázat na výkony z předprázdninové části sezony. Časem 15,12 do finále nepostoupil a obsadil až 16. příčku.

David si chtěl spravit náladu na nedělní dvoustovce překážek, na kterou nastoupil i se svými oddílovými parťáky. Téměř medailové ambice se však rozplynuly s nezdařeným rozběhem v čase 29,85, který na finále nestačil a znamenal celkové 11. místo. Ačkoliv byl Davidův výsledek zklamáním, z výkonů jeho méně zkušených kolegů jsme byli nadšeni. Vojta překonal hranici 30-ti sekund a jeho 29,91 znamenalo nejen výrazné zlepšení osobního maxima, ale též 13. místo, což je pro benjamínka vrcholných soutěží velmi pěkné umístění a odměna za tréninkovou dřinu. Stejná chvála patří i druhému nováčkovi Davidu Opravilovi, který si časem 30,38 také vylepšil osobák a skončil 19. 

V samotném závěru víkendového programu zakončili chlapci své působení na mistrovství štafetou na 3 x 300 metrů. Tyto štafety jsou tradičně prestižní zálěžitostí, a tudíž jsou také jednotlivými oddíly velmi kvalitně obsazeny. Naši kluci běželi tuto štafetu prvně, přesto se vybičovali k výkonům na hranici svých možností a výsledný čas 2:03,92 je zařadil na celkové 11. místo, přičemž je od elitní osmičky dělily pouze necelé 2 vteřiny. Příslibem jsou také jednotlivé mezičasy našich závodníků, neboť si neoficiálně vylepšili své osobáčky na hladké třístovce.

Závěrem je třeba říci, že absence medaile a finálových umístění je určitě zklamáním, na druhou stranu jsme však ve výkonech a přístupu chlapců objevili i výrazná pozitiva, které nám dávájí velkou naději do budoucna. Kompletní výsledky z MČR neleznete zde.