MČR žactva v hale

04.03.2012 21:05

Před chvílí jsme dorazili z Jablonce nad Nisou, kde se naši atleti utkali s absolutní českou žákovskou špičkou v rámci Mistrovství republiky žactva v hale. Náš oddíl reprezentovali Domča Váchová, Karel Bajer a Kuba Valášek. Všichni tři se klasického MČR žactva zúčastnili poprvé, doposud sbírali "republikové" zkušenosti pouze na mistrovstvích vícebojařů. 

Jako první se v závodě představil Karel, a sice v tyčkařském sektoru. Dokázal zúročit kvalitní tyčkařskou přípravu a s velmi sympatickým technickým projevem si vylepšil osobák o 24 cm na pěkných 290 cm. Tento výkon Karlovi zajistil 12. místo a určitě je rozhodně důvodem ke spokojenosti. 

Kuba prvně nastoupil k šedesátce překážek. V rozběhu si sice zaběhl solidní osobák 9,32, na postup však tento výkon nestačil. Výsledná 17. příčka však našeho atleta alespoň posouvá o pár míst vzhůru v letošních tabulkách a je příslibem pro příští rok, kdy bude Kuba stále starším žákem. O několik hodin později se představil i na 800 m, kde svým pro letošek nejlepším a vlastně jediným časem 2:25,22 sice zůstal lehce za očekáváním (plán byl čas kolem 2:20...), výsledné 11. místo je však uspokojivé.

O den později závodila Dominika, a to ve skoku vysokém. Domča, která má skočeno 156 cm, se před několika dny vrátila z téměř měsíční dovolené v USA, kde vůbec netrénovala a v samotném závodě zdolala pouze základní výšku 140 cm a obsadila tak předposlední 14. příčku. Výkon i umístění v jejím případě samozřejmě musíme nazvat zklamáním.

Závěrem snad stačí jen dodat, že v Jablonci bylo pěkně, bydleli jsme (spolu s krajskou výpravou) na zámečku po Ferninandu Porschem (viz fotogalerie) a že celkové výsledky naleznete zde.