MČR ve vícebojích mládeže

15.07.2014 07:42

Červencové Mistrovství republiky ve vícebojích mládeže, které hostila pražská Slavie, se oddílu TJ Start vůbec nepovedlo. Starší žák Honza Vácha i mladší žákyně Lucka Höfrová měli atakovat medailové příčky, případně se umístit do pátého místa, realita ale byla jiná. Soutěž zahájil Honza na stovce překážek, kde si zaběhl skvělý osobák 14,10 a do víceboje nakročil výborně. Ihned poté však zaostal za osobákem v disku o devět metrů, tudíž začal ztrácet na své nejbližsí konkurenty. Lucka mezitím odstartovala na šedesátce překážek, kde však zaspala na startu a na třetí překážce zakopla, výsledný čas 10,22 je tedy hluboko pod jejími možnostmi. Následné drobné zlepšení v míčku (přes 34 metrů) však ztrátu dohnat nemohlo. Oběma atletům se příliš nedařilo ani nadále, Honza se sice povinně zlepšil v oštěpu (33,85), tyčkařských 250 cm je však málo, po prvnín dni tedy figuroval až ve druhé desítce. Lucka své trápení umocnila v dálce, kde se dvakrát odrazila doslova metr od prkna a výsledných 407 cm je pro ni výkonem hrůzy. Celkovým ziskem 2441 zaostala za svým osobním maximem téměř o 200 bodů a obsadila až 17. místo. 

Na druhý den, Honza, který již neměl co ztratit, začal hezkou šedesátkou (7,38) a slabší dálkou (583 cm). Zklamání přišlo v kouli, kde v rozhazování poslal náčiní někde k 13ti metrům, v soutěži však 2x přešlápl a v závěru se zachránil slabým pokusem 11,55. Tradičně slabá výška byla ještě slabší než jsme čekali - 148 cm. Neoslnil ani závěrečný Honzův výkon na kilometru těsně nad 3 minuty. Celkový bodový zisk 4722 je o 200 bodů nižší, než Honzovo maximum a odpovídá výslednému umístění - osmé místo z MČR nezní vůbec špatně, plány a ambice však byly zcela někde jinde.

Nyní nastává čas krátkého odpočinku, který vystřídá kvalitní letní příprava. Vše budeme směřovat k podzimnímu MČR žactva, odkud se bez medailí rozhodně vracet nebudeme. Galerii naleznete zde, výsledky zde.