MČR v halových vícebojích

12.02.2012 22:09

Právě jsme se vrátili z Mistrovství ČR v halových vícebojích, které se jako obvykle konalo v pražské Stromovce. Náš oddíl zde reprezentovali starší žáci Karel Bajer a Kuba Valášek a dorostenec David Hájek.

Prvně jmenovaný, tedy Karel, se Mistrovství republiky zúčastnil zcela poprvé, přičemž samotná účast pro něj byla velkým úspěchem. Karel však předvedl, že nejel do Prahy jen na výlet, ale naopak hojně vylepšoval své osobáky, čímž vybojoval 14. místo za celkový součet 2651 bodů (zlepšení o více než 100 bodů).  

Kuba, který se již loni jedné "republiky" zúčastnil, šel do závodu s ambicí potvrdit svou sedmou pozici v letošních vícebojařských tabulkách. Cíl se mu podařilo splnit, když za nové osobní maximum 3291 bodů skončil právě 7. Kubovi se zároveň podařilo pokořit všechny soupeře, kteří jsou stejně jako on starší žáci teprve prvním rokem (ročník 98), máme zde tedy příslib, že bychom při dobré práci mohli za rok přivést některou z medailí.

Dorostenec David přijel do Prahy bojovat o umístění v nejlepší desítce a o překonání hranice 4000 bodů. Novým osobákem 3963 bodů sice tuto hranici nedobyl, celkové deváté místo je však stejně jako u jeho mladších kolegů určitě důvodem ke spokojenosti. Stejně jako u Kuby vznikají u Davida naděje pro příští rok, neboť předvedl v rámci svého ročníku 96 (prvník rokem dorostenci) druhý nejlepší výkon.

Všichni tři naši závodníci si zaslouží velkou pochvalu nejen za předvedené výkony, ale i za bojovnost a velmi profesionální přístup v celé soutěži. Celkové výsledky naleznete zde.