MČR dorostu v hale

19.02.2012 20:18

Právě jsme se s Davidem Hájkem vrátili z Mistrovství republiky dorostu, které se uskutečnilo v opět v pražské Stromovce. David se nominoval do závodu na 60 m překážek, skoku o tyči a trojskoku. Do Prahy jsme jeli především sbírat zkušenosti a vylepšovat osobáky, neboť je David v dorostu teprve prvním rokem a tím pádem ještě za absolutní špičkou zaostává.

Nejdříve se náš borec představil na překážkách, kde si rozběhovým časem vylepšil osobák na 8,88. Tento výkon sice na postup do finále nestačil, Davidovi ovšem přisoudil celkovou 15. pozici, což je výrazný posun oproti předchozímu postavení v tabulkách. V následném skoku o tyči David opět vylepšoval svá maxima, když překonal 345 cm. Další postupnou výšku, tedy 365 cm, jen těsně nezdolal, i tak však obsadil velmi příjemné 8. místo. V trojskoku, který se teprve učí, nedokázal především kvůli výrazným nedošlapům svou "osobákovou" šňůru prodloužit, výkon 11,78 m a celková 12. pozice však vyloženým zklamáním nejsou.

Celkově můžeme vystoupení našeho atleta na MČR zhodnotit velmi kladně, ať již z pohledu samotných výkonů i z přístupu k závodům. Celkové výsledky naleznete zde.