HAČ 2014

30.03.2014 10:56

Letošní 14. ročník Halového atletického čtyřboje (HAČ), který pravidelně pořádáme na samém konci halové sezóny, pro náš oddíl a školu dopadl naprosto skvěle. Teprve potřetí v historii závodu a zároveň poprvé od roku 2007 vyhrálo domácí družstvo, letos o pouhých 8 bodů před druhou Opavou. Naši atleti a atletky po skvělých výkonech nechali za sebou krom Opaváků i závodníky Vítkovic, Olomouce, Třince, Poruby i ostravského Sportovního gymnázia. Jako první cenu obdrželo naše družstvo mimo jiné i terénní miničtyřkolku, kterou již brzy otestujeme.

Dařilo se nám i mezi jednotlivci, kde jsme v rámci celého čtyřboje získali medailová umístění ve všech kategoriích, stejně tomu bylo i v jednotlivých disciplínách. Lucka Höfrová celkově zvítězila mezi mladšími žačkami (1871 bodů) a přidala vítězství a nový oddílový rekord v dálce (492 cm). Anežka Hanousková brala za 2233 bodů stříbro ve čtyřboji starších žákyň. Honza Vácha po lítém boji mezi staršími žáky získal celkový bronz (2262 bodů) a vítězství na 40 metrů (5,38) a v dálce (603 cm). Třetí ve čtyřboji skončil po výborných výkonech i Jirka Šticha mezi mladšími žáky (1681 bodů). Individuální prvenství si v kouli připsala i Nikol Kubicová (8,02). Skvěle se představili i zbylí tři členové družstva: Kuba Bystroň, Honza Velička a Verča Zotyková, kteří si taktéž hojně vylepšovali osobáky  a vzorně reprezentovali.

Celé naší osmičce patří velký dík a obrovská pochvala za přístup a předvedené výkony. Příští rok se budeme snažit letošní výsledky minimálně obhájit. Galerii naleznete zde, výsledky zde .