Čokoládová tretra 2016 - Havířov

03.05.2016 09:51

 

Nejnáročnější měsíc a shodou náhod i nejnáročnější závodní týden v roce jsme zahájili organizačně nejnáročnějším námi pořádaným závodem - Havířovským kolem Čokoládové tretry. Již počtvrté v řadě jsme dostali důvěru vedení Zlaté / Čokoládové tretry, abychom na našem hřišti přivítali téměř tři stovky závodníků z celého kraje, jejich rodiny a přátele a též skvělý doprovodný program, který se letos rozrostl o nové atrakce. K naší velké radosti nás též jako v předchozích letech poctila návštěvou a záštitou nad celou atrakcí naše legenda Šárka Kašpárková, která předávala medaile a diplomy a oddaně se věnovala dětem. 

Závodu se letos díky solidnímu počasí zúčastnilo 257 malých závodníků a závodnic, což je sice méně než loňské tři stovky, nicméně vzhledem k jedné odpadnuvší kategorii se úroveň s minulým rokem prakticky vyrovnává. Výtečně se dařilo našim atletům - stříbrné medaile si odnesli Leonka Vrlíková (100 m), Míša Fojtík (100 m) a Tom Berger (200 m), ještě krásnější vítězství a zároveň přímý postup na finále Zlaté tretry si zajistili Oliver Syslo na 200 m a Verunka Kuráňová na 300 m. 

Závěrem nezbývá než držet našim malým nadějím palce na velkém finále a za havířovské kolo poděkovat všem zúčastněným, ale též opět bezchybným organizátorům. Galerii naleznete zde a zde, výsledky zde.